onsdag, januari 07, 2009

Hur det började

0




I höstas upptäckte jag något jag aldrig trott - min sambo (P) sedan tio år tillbaka satt och sexsurfade på internet på nätterna när jag sov... Inte bara tittade på porr, utan också aktivt sökandes kontakter!

Av "misstag" hittade jag en av hans profiler som han skapat i sin jakt på tillfälliga sexpartner och kunde förstås inte låta bli att logga in på den - ärligt talat - vem skulle kunnat motstå det??? Här hittade jag hans konversationer med andra, främst män av någon anledning, och kunde se hur de gjorde upp om att mötas.

Först skrattade jag! Det var så absurt, så konstigt, så inte min sambo. Det stadiet höll i sig i flera dagar. Jag trodde verkligen inte att han hade gjort något "på riktigt", inte min snälla karl.
Sen började jag tänka...

Tänk om han verkligen hade träffat någon, gjort något dumt, vad skulle han då inte kunna dra hem till mig i form av sjukdomar och skit? Jag kände att jag var tvungen att konfrontera honom.
Jag började med att fråga om han hade något att berätta för mig? -inte då, vad skulle det vara?
-Tja, vad du har gjort på nätet...
-Vaddå?????
Så fick jag ju berätta vad jag hittat och det blev tyst en lång stund.

Först förringade han alltihop, det var ju bara på skoj... Men jag som hade läst hans brev visste ju att han bestämt möten och hade också läst hur han beskrivit för andra hur han hade ljugit för mig - sagt att han var på en plats men egentligen varit på en annan. -Hur var det med det?

Nå, P lovade att sluta och att plocka bort sin profil.

Det var "lugnt" en vecka. Jag frågade en hel del, fick reda på detaljer, men inga erkännanden. Allt hade bara skett via datorn.

Så bestämde jag mig för att fråga vännen som P sagt till mig att han varit hos om det verkligen stämde. Jag hittade honom på Facebook och vi chattade lite där. Jag frågade och han kunde berätta att sambon varit där han sagt till mig, inget smussel där alltså.

Men - chocken kom när vännen frågade om P berättat hur han träffat vännens flickvän. Tidigare på året hade P fört samman den här tjejen och vännen, han trodde de skulle passa bra ihop och det gjorde de verkligen. Nå, enligt P hade han träffat den här tjejen via ett jobb han gjort, men enligt vännen hade de träffats via en sexsida, det var tjejens egna ord. Hon hade berättat det för honom tidigt i förhållandet eftersom hon har en mycket öppen inställning till sex och att träffa folk.

Hur skulle jag veta vad som var sant?

P nekade förstås, men hur skulle jag veta om han ljög eller talade sanning? Naturligtvis ville han erkänna så lite som möjligt.

Det här var upprinnelsen till allt.