torsdag, januari 22, 2009

Så var det sagt!

0

Nu har jag berättat att jag vet.


Inte så lyckat, jag är hemskt besviken på hans uppförande - han ljög som en häst travar (värre än varmblodet jag hade) och vägrade erkänna en milimeter som jag inte kunde bevisa.

Vi var nere i källaren när jag konfronterade honom, bäst där inte sonen kunde höra, och han vägrade ge mig lösenordet. Sa att han inte mindes det - ha -han har ju samma till mailen. Nå, han skulle följa med mig in och logga in på sidan.

Jag gick in och väntade. Det dröjde. Det dröjde längre...
Jag vet ju att han har internet på telefonen så jag gick ut igen för att stoppa honom från att radera bevisen, men tydligen var det försent. När vi kom in fann bara två ganska oskyldiga pm till honom, inget av det jag sett tidigare. Fan!

Jag var inte beredd att ge upp allt, inte avslöja den lilla fördel jag har, så jag skyllde på att en vän chattat med honom (låtsats vara intresserad) och sen skickat mig screenshots. Att jag raderat dem efteråt...
De finns på ett usb-minne som han inte vet om, så jag fick vänta tills han gått iväg, kunde inte visa honom direkt då han skulle sett alla bilder av hans skrivbord. Jag kände mig lika hemsk som honom, beskyllde honom för att ljuga men behöll den här hemligheten för mig själv. Men, vad gör man inte ?!?

Nu har jag plockat fram dem och ska visa honom vad han skrivit. Eller, att jag sett lite av vad han skrivit...

Men, en sak i taget. Just nu ska jag andas och finnas till, ta mig igenom kvällen.

Jag förstår inte varför han ljuger så envetet när jag pressar honom, som jag försöker förklara - säg sanningen för det är värre att du ljuger än att du sexchattar - men mina ord räcker inte. Hur ska man kunna leva ihop med någon som inte kan tala sanning om man så skulle slå honom i huvudet???

Tillslut kunde jag inte låta bli att säga att det är lika bra att vi säljer huset och flyttar isär. Om inget drastiskt händer de närmsta dagarna är det där vi står.

Jag ville verkligen inte att det skulle sluta så här!!!

Han glömde radera...

0

Så här "skoj" såg det ut på P's sida när jag tittade på hans tidigare internetadresser från förra veckan. Vad ledsen jag blir, här ligger allt kvar som han har glömt att radera och nu måste jag bestämma om jag ska reagera på det här eller ej.
Väntar jag har han säkert plockat bort det då jag öppnar hans sida nästa gång och jag går miste om tillfället att konfrontera honom. Samtidigt är jag så fruktansvärt trött och mår dåligt över annat just nu - hur ska jag orka???

Tanken har slagit mig att jag skulle kunna ringa honom på jobbet och konfrontera honom med lögnerna han sagt mig, kräva att han ger mig användarnamn och lösenord så jag kan logga in själv och läsa på hans konto. Nu vet jag redan vad som står där, men han vet inte att jag vet och det skulle göra allt mer öppet och legitimt. (vilket ordval i all den här röran, man måste skratta ;-)

Jag kan inte slänga ut honom, inte utan jobb och med en gård att sköta - på något vis måste vi ta oss vidare. Jag vet bara inte hur just nu, det känns fruktansvärt tungt!
Något jag inte kan låta bli att tänka på är det faktum att historiken låg kvar. Vill han kanske ( om än omedvetet ) bli upptäckt igen? Vill han få hjälp att sluta?
Rent misstag eller ett försök till kontakt?